Over Erik van der Sande

Erik van der Sande MBA RM heeft Financiële Wiskunde & Control, Strategie en Bedrijfskunde gestudeerd. Na zijn studie heeft hij 6 jaar gewerkt als Management Consultant bij Viavision Business Consultancy BV, waarbij hij ICT organisaties adviseerde op het gebied van strategievorming en Marketing.

Vanaf 1994 werkte hij 6 jaar bij Nashuatec Benelux BV waar hij als General Manager een team aanstuurde dat verantwoordelijk was voor de Top-500 klanten in de Benelux. In 2000 stapte hij over naar Danka International plc waar hij als Director Sales & Marketing verantwoordelijk werd voor het commerciële beleid van de Nederlandse organisatie. Vanaf 2006 werd hij tevens CCO voor Danka International, een beursgenoteerde distributeur met meer dan 800 dealers in Europa. In 2007 was hij mede verantwoordelijk voor de verkoop en integratie van Danka Nederland en Danka International aan Ricoh Europe.

Na de integratie van beide organisaties in Ricoh Europe begon hij in 2010 zijn eigen coachingspraktijk. In zijn praktijk begeleidt hij organisaties in Trade en Business Services op het gebied van Strategy & Finance zowel individueel als management-teams. Om ervaring met de dagelijkse praktijk te behouden runt hij daarnaast als ondernemer en directeur het Ricoh Document Center Midden Nederland in Nieuwegein. Voorts heeft hij zitting in een tweetal adviesraden en begeleidt hij een drietal start-ups.

Als part-time Lecturer doceert hij op het gebied van strategievorming bij het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (INVK), de Vlerick Business School en de Koaching Akademie.

Neem gerust contact op als u meer wilt weten over de achtergrond van Erik van der Sande.